COPD/COVID-19 revalidatie

Bij Fysiotherapie De Driehoek kunt u terecht voor de behandeling van longaandoeningen en het herstelprogramma na COVID-19.

Anne van Keulen-Meeuwsen heeft zich gespecialiseerd in revalidatie na COVID-19 en longrevalidatie bij COPD. Ze is aangesloten bij het landelijke Chronisch ZorgNet en daar ook vindbaar in de Zorgzoeker. Anne werkt multidisciplinair samen binnen een netwerk waarbij een ergotherapeut, logopedist en diëtist betrokken zijn, om zo de meest optimale zorg aan de patiënt na corona te kunnen leveren.

 

  • COVID-19 revalidatie: is bedoeld voor patiënten die problemen ervaren tijdens of na herstel van COVID-19. Belangrijk is het optimaliseren van de belastbaarheid, hulp bij indeling van activiteiten en verbeteren van de ademhalingstechniek. Vanuit de basisverzekering worden er 50 behandelingen vergoed in een tijdsperiode van 6 maanden.
    Een verwijzing van een arts is noodzakelijk.

 

  • COPD: voor alle COPD patiënten met GOLD I-IV. Hierbij wordt o.a. gewerkt aan de fysieke capaciteit en de ademspierfunctie. Een betere kwaliteit van leven d.m.v. leefstijlveranderingen is de doelstelling. Het aantal behandelingen dat wordt vergoed vanuit de basisverzekering kan worden bepaald door de fysiotherapeut aan de hand van een aantal vragenlijsten. Er is ook een verwijzing van de (long-)arts nodig.

 

Voor verdere informatie over de behandeltrajecten kunt u contact opnemen met Anne van Keulen –  Meeuwsen