Expositie

In de ruime entree is er ruimte om te exposeren. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Els Baas.

Deze maanden exposeert Ron Kalle uit Middelburg. Ron Kalle is een Zeeuwse kunstenaar. Hij is in Vlissingen geboren en bracht daar zijn jeugd door. Wie in Vlissingen woont, ondergaat de invloed van het water en de zee. Ron Kalle koos beroepsmatig voor het zeemansleven. Na tien jaar zwalken over de wereldzeeën, ging hij als docent werken in het onderwijs. Daar kon hij zijn creativiteit goed ontwikkelen. Als kind was hij vaak aan het tekenen. Hij volgde op latere leeftijd verschillende cursussen in de regio tot hij zich inschreef aan de Kon. Academie voor Schone Kunsten in het Belgische Eeklo. Met succes studeerde hij na 5 jaar af. Daarnaast volgde hij gedurende 2 jaar de opleiding modeltekenen aan de zelfde academie.

Schilderen is een heel belangrijk onderdeel geworden in het leven van Ron. Zijn olieverfschilderijen werkt hij op figuratieve wijze uit in heldere kleuren en duidelijke lijnen. Vaak mensfiguren in een alledaagse situatie.

In het dagelijks leven kijken we vaak over de schoonheid van gewone dingen of gebeurtenissen heen. In de schilderijen van Ron krijgt de schoonheid van dit alledaagse een centrale plek.

De geschilderde situaties komen tot leven door zijn gevoel voor compositie, techniek en kleurgebruik.

Ron heeft al heel wat mooie exposities achter de rug op diverse plaatsen in en buiten Zeeland o.a België .

Tijdens deze expositie ziet u een mix van verschillende onderwerpen.

Voor meer informatie kan u altijd contact opnemen met de kunstenaar.

Dit kan via e-mail of mobiel 0648344143