Hardlopen met reuma

Hardlopen met reumaHardlopen met reuma

12-Weekse cursus vanaf woensdag 19 september 19:00 uur.
Locatie: FysioFitness De Driehoek te Serooskerke, Noordweg 125.

Er is steeds meer vraag of hardlopen met reuma mogelijk is en steeds meer bewijs dat het kan. Dus ook met ontstekingsreuma kun je van deze mooie sport genieten. De projectgroep Hardlopen met reuma (met leden vanuit Reade, VUmc, AMC en ervaringsdeskundige patiënten) heeft een hardloopprogramma gemaakt om hardlooptrainingen aan te bieden aan mensen met reuma die (weer) willen beginnen met hardlopen.

Het hardlopen

Het Hardlopen met reuma programma is een trainingsprogramma waarin de deelnemers 12 weken trainen met als doel verbetering van de looptechniek, coördinatie, spierkracht en conditie. We streven er naar dat de deelnemers na 12 weken 30 minuten achtereen in eigen tempo kunnen hardlopen. De eerste groepen hebben het programma inmiddels met succes volbracht. Woensdag 19 september start een nieuwe groep. De cursus kost €85,00.

Er is een vrijblijvende informatiebijeenkomst op woensdag 12 september, 19 uur tevens bij FysioFitness De Driehoek.

Het programma

Het programma bestaat wekelijks uit één vaste groepstraining en 1 of 2 ‘huiswerktrainingen’. Naast het rustig beginnen met hardlopen, afgewisseld met wandelen, wordt er veel aandacht besteed aan kracht-, techniek- en coördinatieoefeningen. Deze oefeningen zijn om blessures te voorkomen en het hardlopen makkelijker te maken. Ook wordt aandacht besteed aan sportschoeisel en -kleding. Het trainingsprogramma wordt ‘op maat’ aangeboden, dat wil zeggen dat het wordt aangepast aan de individuele deelnemer. Aan het einde van het programma wordt de mogelijkheid geboden om je in te schrijven voor een vervolgcursus.

De trainingen

De trainingen in Serooskerke worden gegeven door Willy de Nooijer: Een enthousiaste en ervaren trainer die wordt ondersteund door verpleegkundig specialist reumatologie i.o Anita van Westen en fysiotherapeut Evelien Kerkhof vanuit FysioFitness De Driehoek in Serooskerke. De trainingen zijn niet geschikt voor mensen met ernstige artrose of ernstige erosieve afwijkingen en/of een gewrichtsprothese (in heup, knie, enkel of voet); ernstige statiekafwijking; fibromyalgie c.q. specifieke chronische pijn. Overleg voor inschrijving met je reumatoloog of dit programma geschikt voor je is.

Meer informatie over Hardlopen met Reuma?

Telefoon: 0118 591334
Website: www.hardlopenmetreuma.nl
Facebook: Hardlopen met Reuma
Media De Faam: artikel